Agenda Culinară
Dacă vezi această pagină înseamnă că nu ai cont sau nu ești logat. Dacă dorești doar să vizualizezi forumul poți apăsa pe butonul "Nu mai afișa" din dreapta și această imagine nu va mai fi afișată.

Pentru o vizualizare cat mai buna a acestui forum recomandam
Vă urăm o zi bună în continuare și o navigare cât mai plăcută pe acest forum !


Reţete culinare de la lume adunate şi din nou la lume date!
 
AcasaInregistrareConectare

Distribuiţi | 
 

 Saleuri cu telemea de casa

In jos 
AutorMesaj
AgendaCulinara
 
 
avatar


MesajSubiect: Saleuri cu telemea de casa   Mar 21 Sept 2010, 11:32

Timp de preparare: pregatire 1/2 ora, la cupor 2 ora.
Ingrediente: 200 g margarina, 100 g untura, 1 cana de lapte batut, 3 oua, 25 g drojdie, 3-4 lingurite de sare, 400 g faina, 200 g telemea.
Mai intai preparam aluatul amestecand faina cu ouale, cu margarina, untura, laptele batut si sarea. Framantam bine aluatul si il lasam deoparte la dospit aproximativ 2 ore. Apoi, cu un sucitor, intindem foi de aluat de grosime medie.
Batem unul din oua intr-un castron.
Ungem foile de aluat cu oul batut.



Dam branza telemea pe razatoare...
... si o presaram peste aluatul de saleuri. O alta varianta este sa incorporam branza in aluat.
Cu un cutit, taiem aluatul fasii subtiri. Daca avem forme speciale pentru patiserie, putem sa le folosim pentru a da un aspect mai frumos saleurilor.


Asezam saleurile intr-o tava de cuptor tapetata cu faina. Putem folosi si hartie speciala pentru copt.
Dam saleurile la cuptorul in prelabil incins si le lasam sa se coaca, la foc moderat, pana se rumenesc.
Saleurile sunt gata - fragede si crocante pentru aperitiv. Reteta se poate prepara si fara untura, insa aceasta are rolul de le fragezi. Astfel, se pot pastra moi timp de 2-3 zile.

reteta de pe net


Sus In jos
http://agendaculinara.forumz.ro
 
Saleuri cu telemea de casa
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Agenda Culinară  :: AGENDA CULINARĂ :: APERITIVE~ALUATURI~BLATURI~CHIFLE~PÂINE-
Mergi direct la: